Stationsomgeving

De stationsomgeving in Alphen aan den Rijn kent vele voor fietsers belangrijke aspecten. Op deze pagina bespreken we enkele `kleine' onderwerpen. Voor andere, `grotere' onderwerpen verwijzen we door naar speciale pagina's.

Nieuwe stationsomgeving

Momenteel wordt de Stationsomgeving in Alphen aan den Rijn grondig op de schop genomen. De werkzaamheden hebben een belangrijke verbetering voor fietsers opgeleverd: een fietspad onder het spoor door ter hoogte van het station. Nadat de onderdoorgang (officiele naam: De Verbinding) op 15 februari 2010 officieel was geopend, is hij sinds 20 maart 2010 echt te gebruiken. Fietsers hoeven nu niet meer tussen de irritante hekjes van de voormalige spoorwegovergang te slalommen, als ze van de ene naar de andere zijde van het spoor willen.


De nieuwe stationsomgeving

In de nieuwe stationsomgeving zijn ook drie nieuwe fietsenstallingen gekomen. De onbewaakte stalling aan de kant van Kerk en Zanen (met 612 plaatsen) is in maart 2010 al geopend. De bewaakte stalling (met een kleine 1300 plaatsen) volgde in april 2010. De meest opvallende stalling is echter de Fietsappel (onbewaakt, aan de zijde van het centrum, met 970 plaatsen). Deze is op woensdag 18 augustus 2010 officieel geopend.

Verwijzingen

Fietsersbond blij met bemensing stalling

De nieuwe bewaakte fietsenstalling bij het station in Alphen aan den Rijn is uiteindelijk niet geautomatiseerd. De Fietsersbond is daar blij mee.

In de vernieuwde stationsomgeving van Alphen aan den Rijn is er ook een nieuwe bewaakte fietsenstalling gekomen. In april 2010 is deze geopend. Bij de eerste plannen voor deze stalling was het de bedoeling dat er alleen tussen 7:00 en 19:00 uur personeel aanwezig zou zijn. Buiten die tijden zouden klanten, van de eerste tot de laatste trein, via automatische poortjes de stalling kunnen gebruiken.


De bouwput voor de nieuwe bewaakte fietsenstalling

De Fietsersbond was niet gelukkig met deze plannen. De bond vindt een stalling zonder personeel in de avonduren niet sociaal veilig. Bovendien zijn de automatische toegangspoortjes niet zo gebruikersvriendelijk, zeker voor incidentele klanten. Het gevolg zou kunnen zijn dat mensen hun dure fiets dan maar liever buiten stallen (met het risico van beschadiging), of helemaal niet meer op de fiets naar het station komen. Bij een enquête onder treinreizigers, die de lokale afdeling van de Fietsersbond in het voorjaar van 2007 heeft gehouden, bleken die de zorgen van de bond te delen.

De Fietsersbond was dan ook blij toen het in maart 2009 definitief duidelijk werd dat de stalling niet geautomatiseerd zou worden. De stalling blijft bemenst van een kwartier voor de eerste trein tot een kwartier na de laatste trein. ``We waren in 2007 niet echt optimistisch dat de plannen nog konden worden bijgesteld,'' zegt Rudy van Vliet van de Fietsersbond. ``Het is mooi dat ook de gemeente uiteindelijk heeft ingezien, dat een gedeeltelijke automatisering niet goed zou zijn voor de gebruikers van de stalling.''

Meer over de enquête van april 2007...

Het fatsoen van ProRail

De nieuwe bewaakte fietsenstalling op het station in Alphen aan den Rijn kent (net als de oude) twee verdiepingen met rekken boven elkaar. De verticale afstand tussen de verdiepingen is echter eigenlijk te klein voor fietsen met hoge sturen. En voor fietsen met brede sturen zijn de fietsplekken eigenlijk te smal. Toen wij hierover een brief naar ProRail schreven, viel er aan de andere kant een grote stilte.

Lees hier meer over in een kritische column, getiteld Het fatsoen van ProRail.


Laatste wijziging, 28 januari 2014 - http://www.fietsersbond.nl/alphenaandenrijn